Wat is hormoonyoga?

Hormonen spelen een grote rol in ons leven als vrouw. Vanaf onze eerste menstruatie, de maandelijkse cycli tot en met de overgang. De hoeveelheid en samenstelling van de hormonen in ons vrouwenlichaam kunnen dan ook fluctueren. En dit kan klachten geven zoals stemmingswisselingen, PMS klachten tot zelfs onvruchtbaarheidsklachten zoals bij PCOS. Ook bij een burn-out zien we vaak een verstoring van de hormoonbalans.

Met hormoonyoga brengen we de hormonen weer meer in balans waardoor klachten kunnen verminderen en soms zelfs helemaal verdwijnen. De werking is met name gericht op de eierstokken, bijnieren, schildklier en hypofyse. Fijn is dat jezelf een methode en leefstijl aanleert waardoor je invloed hebt op hoe je je voelt in plaats van dat je slachtoffer voelt van hormonale ongemakken zoals opvliegers, stemmingswisselingen en menstruele ongemakken. Je gaat hiermee een transformatie in van klacht naar kracht. Ook in de postmenopauzale periode kun je de serie blijven oefenen om je gezond en vitaal te blijven voelen.

De serie is ontwikkeld door de Braziliaanze Dinah Rodrigues. In eerste instantie is deze serie voor overgangsklachten ontwikkelt. Duizenden vrouwen over de hele wereld hebben deze serie beoefent met zeer goede resultaten. Stemmingswisselingen, opvliegers en slapeloosheid namen af en bv. ook minder heftige zware bloedingen. Daarnaast kwamen ze erachter dat het voor meer klachten hielp. Vrouwen die door PCOS nauwelijks of niet menstrueerden en daardoor moeilijk zwanger werden, gingen weer menstrueren en werden zwanger. Ook vertellen vrouwen dat ze gewoon gingen menstrueren zonder dat ze de week voor de menstruatie snel geïrriteerd raakten of andere PMS klachten hadden terwijl ze dat voorheen wel hadden. Sylvia Mullaart -Bonn heeft 6 jaar lang bij Dinah gestudeerd en heeft de serie aangevuld met de nieuwste inzichten en hormoongerelateerde technieken uit andere yogatradities. Ook geeft zij nu de hormoonyogaopleiding in Amsterdam.

Zelf zit ik al een tijdje in de overgangsfase en heb veel baat bij de serie. Ik had deze via een workshop geleerd gekregen. Na al een jaar de serie regelmatig te hebben beoefend heb ik bij Sylvia het afgelopen jaar de opleiding gevolgd om deze serie aan jullie aan te kunnen leren. 

Daarnaast kan ik ook lessen Fushionhormoonyoga geven. Dat zijn lessen waarbij we een aantal oefeningen uit de serie doen aangevuld met oefeningen vanuit de Qi-gong en taoïstische yoga, zonnegroeten en maangroeten om het bloed beter te laten stromen en meditaties gericht op een verbeterde hormoonwerking. Het zijn heerlijke ontspannende en energieke lessen. Ook mensen die niet de workshop hebben gevolgd kunnen meedoen. 

Gepland Fushionhormoonyogales: zaterdagochtend 26 maart 8.45 - 10.00 u locatie: De Refter in Ubbergen    Kosten: € 12,50 per les Meld je aan bij mij als je mee wil doen. Welkom!