De therapeute

Mijn naam is Hennie Hukker. Van oorsprong ben ik verpleegkundige en ben ik altijd als zodanig werkzaam geweest in verschillende ziekenhuizen. Op dit moment combineer ik mijn baan als Endoscopieverpleegkundige in het Radboudumc met mijn werkzaamheden in mijn Praktijk voor Shiatsu Therapie, Do-In Yoga en Hormoonyoga

De interesse voor de massage is al begonnen toen ik in 1991 de opleiding tot schoonheidsspecialiste heb gevolgd, waar lichaamsmassage uitgebreid aan de orde kwam. Nadat ik zelf goede ervaringen had opgedaan met Shiatsu therapie en geprikkeld was door de holistische benadering ben ik zelf de 3-jarige opleiding gaan volgen aan het Qing-Bai Instituut te Nijmegen, waar ik in 2003 ben afgestudeerd. Vervolgens heb ik de praktijk opgericht. Daarnaast blijf ik bijscholingen volgen om van de nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te blijven, of als aanvulling op de Shiatsu waaronder:  Ooracupunctuur, Healing Tao, Do-In Yoga

Doordat ik werkzaam ben in zowel de westerse als de oosterse geneeswijze hou ik een open blik op de mens als geheel en kan ik het goede van beide geneeswijzen gebruiken. Shiatsu therapie alleen kan opmerkelijke resultaten geven, maar het kan ook een belangrijke toegevoegde waarde bieden naast een reguliere behandeling.

Shiatsu heeft mij meer zelfbewustzijn opgeleverd en laten inzien dat je zelf een grote invloed kunt hebben op de kwaliteit van het leven.

In de behandelingen geef ik de cliënten steeds meer oefeningen of drukpunten mee waar ze zelf mee aan de slag kunnen thuis. Van hieruit ontstond de behoefte om me verder te verdiepen in de Do-In leer. Hiermee kan ik een ieder beter begeleiden in wat je zelf kunt doen om in balans te blijven en je vitaler te voelen. 

In 2012 heb ik de Do-In yoga opleiding aan de Do-In Opleiding Nederland in Den Haag gevolgd. Dit heb ik in  juli 2012 met succes afgerond. Per september 2012 ben ik begonnen met les geven van Do-In Yoga in het sfeervolle gebouw De Refter in Ubbergen. In het voorjaar van 2015 heb ik de vervolgopleiding aan de Do-In School gevolgd voor Do-In Yoga teacher waardoor ik nu tevens bij de World Yoga Alliance ben geregistreerd. Daarnaast heb ik in het voorjaar van 2021 de Hormoonyoga opleiding gevolgd bij Sylvia Mullaart in Amsterdam. Door ongeveer 3 x in de week zelf een yogaserie te beoefenen kun je zelf je hormonen beter in balans brengen. Hier geef ik nu workshops in. Do-In Yoga en Hormoonyoga is voor mij een levenswijze geworden, ik hoop dat ik steeds meer mensen kan helpen en enthousiast kan maken voor deze fantastische bewegingsvormen.


 

.